|
||||||||||||
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Şubesi: Gaziemir/İzmir
Uye No:60
Tesekkür: 1
5 Mesajina 6 Tesekkür Aldi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 1013
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ÇIKMAZ SOKAK
Bir daha dünyaya gelsem Yine seni severdim Beni üzesin diye Beni deli divane edesin diye Biliyorum Sen de bir daha dünyaya gelsen Yine beni sevmezdin Kahrımdan öleyim diye Ü.Yaşar Oğuzcan Gecti istemem gelmeni, Yoklugunda buldum seni; Birak vehmimde golgeni, Gelme, artik neye yarar? Necip Fazil Kisakurek Çaldı mı...? Davullar yetmemişti kalbinin sesini bastırmaya, Sazlar yetişmemişti öykünü anlatmaya... Ve kanunlar ağlamıştı henüz yapamadıklarına Gürültüde kendinden geçenler Sessizlikte korkup kaçtı mı?Bir ses verin ne olur Ecel kapıyı çaldı mı? Seni senden de yakın yalnız ben tanıyorum Sana seni en sıcak ben anlatıyorum Kimse varamaz senin ben kadar yanına Çoğu zaman kendimi sanki sen sanıyorum Sana seni anlatsam,anlatırım kendimi... Döktü Rengini Sessizce Eflatun esintiler içinde titredi incecik Aynı içten kokuyla iki ayrı erguvan Birisi bir küçük evin içedönük bahçesinde Süsledi sevgisini iki pembe avucun Öbürü bir mezar başında öksüz döktü rengini sessizce... Şükrü Erbaş Güneş açmış Gökyüzü pırıl pırıl diyenlerle Yolum ayrıldı benim Karanlık çöktü gözlerimin perdesine Sağım solum sızlıyor Kan ağlıyor kanımın her damlası Ben ağlıyorum.... Gözlerimden düşüyorum Kemanlar taksim geçiyor nefesimle Ve defalarca ölüyorum her soluk alıp verişte... Sevmek ne güzel,ne güzel kalbin fonda doğaç atması diyenlere.. Sorularımın soru işaretlerini zincir yaptım Verilen sözlerin dağına tırmanıyorum Bu kadar kolay mıydı diyorum Peki kolay nedir diye soruyorum kendime? Zoru içimde çok büyüttüğündendir Kolaylar kolaylıktan çokmış diyorum Gökten düşen elmanın İki yarısı ayrıdır diyenlerle işim kalmadı benim... EL ELE TUTUNUP DOLAŞAMADIK DİZ DİZE OTURUP KONUŞAMADIK BİZ BU DÜNYADA KAVUŞAMADIK ÜZÜLME SEVGİLİM KADER UTANSIN BU YALAN DÜNYADA, ALDANDIK DURDUK UNUTTUK HERŞEYİ AŞK İLE DOLDUK TESELLİ ARADIK GÖZ YAŞI BULDUK ÜZÜLME SEVGİLİM KADER UTANSIN HAYAT BİR YALANMIŞ BİZ BİLEMEDİK GÖZ GÖZE BAKIŞIP HİÇ GÜLEMEDİK KİMSELERE BİZ AŞIĞIZ DİYEMEDİK ÜZÜLME SEVGİLİM KADER UTANSIN Konu LadyGhostly tarafından (11-16-2008 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| Anahtar Kelimeler Botu | |
![]() |
Mesajları Ayrıntılı Bir Şekilde Görebilmek Ve Yararlanabilmek İstiyorsanız Üye Olmak Zorundasınız.. Yoksa Sitemizden Ayrıntılı Bir Şekilde Yararlanamaz,Eklenti,Porgram,Oyun Vs. İndirimez Forumumuzun Eğlenceli Kısımlarından Yararlanamazsınız.. Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım oyunları,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalımoyunu indir,hikayeleri,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım programları,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım indir,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım download,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım serisi,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım msn eklentisi, Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım şarkı sözleri,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım kodları,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım resimleri,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım haberleri,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım videosu,Beğendiğiniz Şiirleri Bu Başlık Altnda Toplayalım "Lida Dai Dai Hua Jiao Nang Seo Yarışması" |
|
|
#2 |
|
Moderator
REP Seviyesi :
GÖNÜL BİR GÜZELİ SEVMİŞ
Gönül bir güzeli sevmiş ayrılmaz Dolanır peşinde çoban misâli Hiç kimse bu derdin dermânın bilmez Azmış yaraları perişan hali Lokman çâre bulmaz yoktur Eflâtun Yârdan ayrılması ölümden çetin Elde endaz ettim bu aşkın atın Terkettim sılayı vatanı ili Ferhat Şirin için kestiği taşlar Benim senin için döktüğüm yaşlar Seni yaksın beni yakan ateşler Yaktı bu sinemi savruldu külü Arılar bal için bekler petekler Alır her çiçekten verir emekler Mecnun Leylâ için pınarı bekler Ben de bir yâr için olmuşum deli Evvelden var idi bu sevda bende İlikte damarda cesette canda Ölünce hû çeksin kemiğim sinde Dünyâda durunca Veysel'in dili |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
REP Seviyesi :
GÜZELLİĞİN ON PAR'ETMEZ
Güzelliğin on par'etmez Şu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tâbirin sığmaz kaleme Derdin dermândır yâreme İsmin yayılmaz âleme Âşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başk'olmasa Güzel yüzün görülmezdi Bu şak bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Âşık ve maşuk olmasa Senden aldım bu feryâdı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı Veysel adı O sana âşık olmasa |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
REP Seviyesi :
BEDAVA
Bedava yaşıyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava; Otomobillerin dışı, Sinemaların kapısı, Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava; Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ AKBABALAR KELEBEKLER Yüreği ağzında bir çocuk Gibi alırken kalemi elime Beceriksiz, acemi ve olasıya Yapayalnızım her defasında Bu sonuncu olsun diyorum Ömrümün eksiksiz tek şiiri Yazılsın artık kırk yaşımın Ve bir aşkın bittiği bu gece Akbabalar bin yıl kelebekler Bir mevsim yaşarlarmış ki aşk Da kısa ömürlüdür, başlar Gibi biter yaşanmışsa eğer Yaşanan ne varsa hoşgörünün Bir parçasıdır artık ama ben Yine de yakabilirim bu gece Bütün anılarımı bir şiir için Sonra irkiliyorum, anılarım yoksa Dostlarım da terkedilmiştir yangın Sürüp dururken yurdumda ki o zaman Kıymeti harbiyesi nedir bu şiirin Sabaha karşı dilim paslı Beynim keçeleşmiştir ve yangın Yalnızlığıma sıçrarken üşüyor Bütün sözcükler. Umut yoktur Yüreğim diyorum, kekeme Alıngan, serseri yüreğim Sen nerden bilebilirsin Bir şiirin nasıl yazıldığını AHMET TELLİ ------------------------------------------------------------------------------ KALBİM UNUT BU ŞİİRİ Uğuldayan ve hep uğuldayan bir orman kadar üşüyorum şimdi yanlış rüzgârlar esiyor dallarımda yanlış ve zehirli çiçekler açıyor Kanımda kocaman gözleriyle bir çığlık Su ve ses kadar beklediğim ne kaldı geride, bilmiyorum uzanıp uyumak istiyorum gölgeme ve sarınmak o kocaman gözlerin uğuldayan rüzgârlarına Bir acıyı yaşarım ve zehrinden çiçekler üretirim kömür karası uçurum kadar bir yalnızlık yaratırım kendime, atlarım Anısı yoktur kü*** rüzgârların Yapraklarım yok artık kuşlarım yok büsbütün viran oldu dağlarım ezberimdeki türküler de savrulup gitti ömrümün karşılığı kalmadı sesimde sesimde yalnız ormanların gümbürtüsü Yanlış, daha baştan yanlış bir şiirdi bu, biliyorum ve belki ömrümüzün yakın geçmişi bu kadar doğruydu ancak, kimbilir Kalbim unut bu şiiri Ahmet TELLİ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
REP Seviyesi :
Ah Çektikce Erir Gider
Ah çektikce erir gider Yüreğimin yağı benim.. Seni görsem durur gider Dillerimin bağı benim.. Gam leskesi saf saf oldu Hep sözlerim boş laf oldu Senin yolunda mahv oldu Gençliğimin çağı benim.. Ah belimi büken oldu Gurbet bana diken oldu Altı aydır mekan oldu Dibi kırkkız dağı benim.. Sensin derdine dustugum Hayal oldu konuştuğum Her gün yediğim içtiğim İçerimde ağu benim.. Ağlar VEYSEL çıkmaz sesi Gine coştu gam deryası Garip gönlümün yaylası Güzel hüsnün bağı benim. Ceylan Sen bir ceylan olsan ben de bir avcı Avlasam çöllerde saz ile seni.. Bulunmaz dermanı yoktur ilacı Vursam yaralasam söz ile seni.. Kurulma sevdiğim güzelim deyin Bağlanma karayı alları geyin Ben bir çcoban olsam sen de bir koyun Beslesem elimde tuz ile seni.. Koyun olsan otlatırdım yaylada Tellerini yoldurmazdım hoyrada Balık olsan takla dönsen deryada Düşürsem toruma bez ile seni.. Veysel der ismini koymam dilimden Ayrı düştüm vatanımdan ilimden Kuş olsan da kurtulmazdın elimden Eğer görse idim göz ile seni. Dostlar Bízi Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın.. Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın.. Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han konan göçer Ay dolanır yıllar gecer Dostlar beni hatırlasın.. Can bedenden ayrılacak Tütmez baca yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın.. Ne gelsemdi ne giderdim Günden güne arttü derdim Garip kalır yerim yurdum Dostlar beni hatırlasın.. Açar solar türlü çiçek Kimler gülmüş kim gülecek Murad yalan ölüm gerçek Dostlar beni hatırlasın.. Gün ikindi akşam olur Gör ki başa neler gelir Veysel gider adı kalır Dostlar beni hatırlasın. Gönül Bir Güzeli Sevmiş Gönül bir güzeli sevmiş ayrılmaz Dolanır peşinde çoban misâli Hiç kimse bu derdin dermânın bilmez Azmış yaraları perişan hali Lokman çâre bulmaz yoktur Eflâtun Yârdan ayrılması ölümden çetin Elde endaz ettim bu aşkın atın Terkettim sılayı vatanı ili Ferhat Şirin için kestiği taşlar Benim senin için döktüğüm yaşlar Seni yaksın beni yakan ateşler Yaktı bu sinemi savruldu külü Arılar bal için bekler petekler Alır her çiçekten verir emekler Mecnun Leylâ için pınarı bekler Ben de bir yâr için olmuşum deli Evvelden var idi bu sevda bende İlikte damarda cesette canda Ölünce hû çeksin kemiğim sinde Dünyâda durunca Veysel'in dili. Aşk Üzre Sevişirken yılan bile dokunmaz Tapınmakta aşktan saygın olamaz Sevda üzre yıldırım olsa çarpmaz İstiyorsan uzak kalmak ölümden Hep aşk üzre olmaslısın a caanım Ki ölüm de sevişirken kıyamaz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
REP Seviyesi :
Ertürk DEMİRCİ - SEN ANLAMAZSAN
Çağlamış bu yüreğim, ummanlara dolacak Gündüzler acı dolu, gece hicran olacak. Sağ oldukça bedenim, senin için yanacak ____Sen beni anlamazsan, boşa yanar bu yürek ____Boşuna acı çeker, yine yanar bu yürek. Hayalin düştü göze, ortak oldun acıma Demlemişim hayatı, alev yağar içime Adaklar adamışım senle olacak güne ____Sen beni anlamazsan, boşa yanar bu yürek ____Boşuna acı çeker, yine yanar bu yürek. Ben senden ayrılırsam, gönlüm sende kalacak Araya eller girip, aşkımız son bulacak Hazan vuran bağımda, güllerimiz solacak ____Sen beni anlamazsan, boşa yanar bu yürek ____ Boşuna acı çeker, yine yanar bu yürek. Bakmasan yad ellere, uymasan el sözüne Belki sen bilemezsin, hasret kaldım yüzüne Yatsaydım ak göğsüne, başım koysam dizine ____Sen beni anlamazsan, boşa yanar bu yürek ____Boşuna acı çeker, yine yanar bu yürek. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: Dec 2008
Uye No:156
Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
REP Puanı : 1000
REP Seviyesi :
BEKLE DEDİ
Bekle dedi gitti Ben beklemedim, o da gelmedi... Ölüm gibi bir şey oldu Ama kimse ölmedi... ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: Dec 2008
Uye No:154
Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
REP Puanı : 1000
REP Seviyesi :
Ne vakit bir yaşamak düşünsem
Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin...* * Atilla İLHAN...
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| altnda, başlık, beğendiğiniz, toplayalım, Şiirleri |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|